Oma tili

Log in

Kieli

Valuutta

Ostoskori ( )

Sera Helsingin perustivat Anna Suoheimo ja Hanna Puharinen vuonna 2016 tavoitteenaan tuoda ajatuksen voimaannuttavasta designista suomalaisen muotoilun maailmaan. Yrityksen syntyprosessille oli tärkeää Anna Suoheimon asuminen perheineen 2010-luvun alkupuolella Etiopiassa, jossa hän näki paikallisen kurjuuden - erityisesti naisten ja vammaisten huonon aseman yhteiskunnassa, mutta myös mahdollisuudet vaikuttaa vallitseviin olosuhteisiin. Kaikki Seran tuotteet valmistetaankin käsityönä Etiopiassa ja sana Sera on amharaa ja tarkoittaa työtä. Seran matoissa ja pyyhkeissä yhdistyy suomalainen suunnittelu satoja vuosia vanhoihin etiopialaisiin käsityöperinteisiin ja tämän yhdistelmän lopputuloksena Sera Helsingin mallisto on niin esteettisesti ja laadullisesti kuin eettisesti ja ekologisestikin mielenkiintoinen ja kaikkialle koteihin ja myös vaativimpiin tiloihin ja sisustuskohteisiin toimiva.

Erityisen hieno on Seran ajatus työllistää kaikkein haavoittuvaisimpia etiopialaisia ihmisryhmiä mattojen ja muiden tekstiilituotteiden valmistuksessa - yritys työllistää sokeita ja vammaisia etiopialaisia ja kouluttaa näistä artesaaneja Addis Abebassa tavoitteenaan taata hyvän palkan ja elämän myös valmistajilleen. Seran tekstiilituotteet valmistetaan täysin käsityönä puhtaasta ja käsittelemättömästä lampaan villasta jota etiopialaisnaiset keräävät ja kehräävät langaksi. Seran toiminta on laajentunut ja tänä päivänä Etiopiassa mattoja valmistaa satakunta artesaania joista suurin osa on sokeita. Myös mallistot laajenevat ja elävät ajan hermolla, kauniit luonnolliset sävyt ja materiaalit ovat Seraa parhaimmillaan.

Kun tilaat Seran maton, tuet globaalia oikeudenmukaisuutta mutta samalla myös saat kotiisi käsityönä valmistetun artefaktin jonka esteettinen ja laadullinen arvo säilyy pitkään.

Sera Helsinki

Loading
View as Ruudukko Luettelo

7 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
 1. Kaarna kudottu, 3 kokoa

  Alkaen 338,00 €
 2. Kaarna solmittu, 3 kokoa

  Alkaen 620,00 €
 3. Kide solmittu, 3 kokoa

  Alkaen 590,00 €
 4. Kuura kudottu vaalea, 3 kokoa

  Alkaen 322,00 €
 5. Polku kudottu vaalea, 3 kokoa

  Alkaen 322,00 €
 6. Retki solmittu, 3 kokoa

  Alkaen 590,00 €
 7. Tuohi solmittu, 3 kokoa

  Alkaen 590,00 €
View as Ruudukko Luettelo

7 tuotetta

per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen