Oma tili

Log in

Kieli

Valuutta

Ostoskori ( )

GUBI

GUBI

Tanskalainen, vuonna 1967 perustettu Gubi eroaa monista tanskalaisista ja pohjoismaisista brändeistä tavoitteissaan ja estetiikassaan, yrityksen ilme on hyvin kansainvälinen ja eri aikakausia luotaava. Gubi onkin tehnyt määrätietoista työtä vanhojen - 1930-, 40-, 50-, 60- ja 70-lukujen - ja jopa osittain jo unohdettujenkin design-klassikoiden tuotantoon saattamiseksi. Gubin toimitusjohtaja Jacob G. Olsen kertookin yrityksen jatkuvasti metsästävän vanhoja, kiinnostavia klassikoita ympäri maailman. Niinpä monet Gubi tuotteet voi löytää myös designiin keskittyneistä taideteollisuusmuseoista klassikoiden osastolta. Gubin suunnittelijoita ovat mm. jo edesmenneet Greta Magnusson Grossman, Robert Dudley Best, Jacques Adnet, ruotsalainen Kerstin Hörlin-Holmquist, italialainen Gio Ponti, unkarilainen Mathieu Matégot ja ranskalainen Marcel Gascoin.

Gubi & tunnetut mallistot

Toisaalta Gubi on pyrkinyt myös luomaan uutta kuten Space Copenhagenin Stay-sarja tai GamFratesin Masculo-, TS- tai Beetle-sarjat osoittavat. Sarjojen tuotteet ovat täysin uutta suunnittelua mutta Gubin lähtökohdat huomioon ottaen - niinpä näiden huonekalujen ilmeessä uusi ja vanha yhdistyvät saumattomasti luoden tyylistä Gubille tyypillisesti Art Deco-henkisen, kutsuvan ylellisen ja näin tuotteiden sijoittuminen Gubi-universumiin on helppoa. Yritys pyrkiikin jatkuvasti luomaan uusia siltoja uuden ja vanhan suunnittelun ja designin välillä eri keinoin joko metsästämällä uutta suunnittelua joka henkii Gubiestetiikkaa tai löytämällä vanhaa designia joka tähän päivään tuotuna alkaa hengittää aivan uudella tavalla; Bestliten Bauhaus-estetiikan kyllästämät, ikoniset valaisimet istuvat Gubin tuotevalikoimiin siinä missä Jacques Adnetin muotimaailmasta inspiraationsa saaneet nahkapeilitkin ja Kopmplot Designin kanssa tehty yhteistyö. Suomalaisia ilahduttaen Gubin viimeisimpiä ’kaappauksia’ ovat Paavo Tynellin 1930-luvulla suunnittelemat valaisimet.

Alunperin muotimaailmasta designmaailmaan siirtyneet yrityksen perustajat Gubi ja Lisbeth Olsen voivatkin olla ylpeitä yrityksensä laadukkaasta ja omaperäisestä tuotevalikoimasta, joka tekee Gubista ainutlaatuisen tekijän pohjoismaisessa designmaailmassa.

View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-60 / 255

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen
  1. Bat Lounge Chair high, 2 vaihtoehtoa

    Alkaen 2 429,00 €
  2. Bat Lounge Chair low, 3 vaihtoehtoa

    Alkaen 2 179,00 €
  3. Beetle Sofa

    3 179,00 €
View as Ruudukko Luettelo

Tuotteet 1-60 / 255

Sivu
per sivu
Aseta laskevaan järjestykseen