Toimittaminen

Tilauksia toimitetaan ainoastaan Suomeen Itellan välityksellä. Tuotteet toimitetaan tilaajalle tai muuhun asiakkaan ilmoittamaan toimitusosoitteeseen. Lisäksi tilattu tuote on mahdollista noutaa myymälästämme osoitteesta Formverk, Annankatu 5, 00120 Helsinki.

Mikäli tuote on tilapäisesti loppunut varastosta, siitä ilmoitetaan asiakkaalle sähköpostitse viipymättä. Asiakkaalla on oikeus peruuttaa olennaisesti myöhästyvän tuotteen tilaus. Oy Formverk Ab:n verkkokauppa pidättää oikeuden tilauksen perumiseen, mikäli tilattu tuote on loppuunmyyty tai sen saatavuudessa on muita ylitsepääsemättömiä vaikeuksia.

Huonekalut ja isokokoiset tavarat toimitetaan aina perille toimitusosoitteeseen. 
Mikäli tilaus sisältää useita tuotteita joilla on eripituinen toimitusaika, toimitetaan tuotteet kerralla pisimmän toimitusajan mukaan. Jos haluat jonkin tuotteen nopeammin, voit olla yhteydessä asiakaspalveluun.

Toimitustavat ja -kulut

Tilauksiin lisätään toimitusmaksu, joka on 5,00 euroa lähetykseltä, kun noudat lähetyksen postista tai Smart automaatista. Mikäli haluat tilauksesi suoraan kotiovellesi, on toimitusmaksu 12,00 euroa. Yli 100,00 euron tilaukset toimitamme rahtivapaasti lähimpään postitoimipisteeseen. Tilaus on myös mahdollista noutaa myymälästämme, jolloin rahtimaksuja ei synny.

Verkkokaupassa on käytössä seuraavat Itellan palvelut

Itella economy -paketti, nouto postista / 5,00 euroa
Lähetyksen nouto vastaanottajan lähimmästä Postin noutopisteestä tai asiakkaan itse valitsemasta noutopaikasta. Vastaanottaja saa matkapuhelimeen tekstiviestinä ennakkoilmoituksen tilauksen saapumisesta. Ilmoitus kertoo tilauksen seurantakoodin sekä milloin ja mihin tilaus saapuu.

Nouto SmartPOST -pakettiautomaatista / 5,00 euroa 
Valitse verkkokaupasta tilatessasi pakettisi noutopaikaksi itsellesi sopivin SmartPOST-automaatti. Toimipisteen valinta tapahtuu osoitetietojen syöttämisen jälkeen. Kun paketti on valmis noudettavaksi, saat matkapuhelimeesi lokeron avainkoodin sisältävän tekstiviestin. Avainkoodi näppäillään pakettiautomaatilla ja lähetyksen saa lokerosta sen avautuessa. Paketin koko tulee olla maksimissaan 60 x 36 x 60 cm. Mikäli tilaamasi paketti ei mahdu pakettiautomaattiin toimitetaan lähetys lähimpään postitoimipaikkaan, josta saat siitä ilmoituksen.

Itella Express Flex -paketti, postin kotiinkuljetus / 10,00 euroa
Postin kotiinkuljetus on helppo tapa vastaanottaa lähetys. Posti toimittaa tuotteet kotiin tai työpaikalle arkipäivisin klo 9–21 välisenä aikana. Posti varmistaa perilletoimituksen ajankohdan puhelimitse. Tällöin tilaustietoihin on annettava puhelinnumero, josta vastaanottajan tavoittaa päivisin. Mikäli vastaanottajaa ei tavoiteta puhelimitse, postitetaan vastaanottajalle soittopyyntö jakeluajankohdan sopimiseksi.

Maksuturva -palvelu

Verkkokaupan maksujenvälityksen toteuttaa Suomen Maksuturva Oy (y-tunnus 2121703-0) yhteistyössä pankkien ja luottolaitosten kanssa. Palvelun käyttö ei vaadi rekisteröitymistä tai lisämaksujen suorittamista. Maksusi kirjautuu välittömästi suoritetuksi kauppiaalle ja sähköpostiisi lähetetään vahvistusviesti. Viesti sisältää linkin Ostajan Palvelut sivulle, jossa voit hoitaa kauppiaan tyytyväisyystakuun avulla mm. tuotepalautukset, reklamaatiot ja palautteenannon ympäri vuorokauden.

Suomen Maksuturva Oy:n toiminta on Finanssivalvonnan (Fiva) alaista. Kaikki tiedonsiirto ja rahaliikenne on SSL-suojattu, eli kukaan ulkopuolinen voi nähdä tietojasi. Maksusi tilitetään myyjälle vasta, kun olet vastaanottanut tilauksesi ja saanut tarkistaa sen. Tarkastusajoista ilmoitetaan tilauskohtaisesti sähköpostilla.
Lue lisää Maksuturva-palvelun käytöstä »

Maksutavat

Verkkopankkien verkkomaksupainikkeet:
Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien verkkomaksupainikkeet.

Korttimaksut (Visa, Visa Electron, MasterCard ja Business Eurocard)
Kortilla maksaessasi kauppa syntyy asiakkaan ja Suomen Maksuturva Oy:n välille. Verkkokauppa toimii ainoastaan tuotteiden ja palveluiden markkinoijana sekä toimittaa tuotteet tai palvelut ja käsittelee mahdolliset reklamaatiot. Maksun saajana näkyy Suomen Maksuturva Oy, joka myös käsittelee maksutapahtumia koskevat reklamaatiot.

Laskulla ostaminen

SveaWebPay (myöhemmin Svea) tarjoaa sinulle mahdollisuuden ostaa ostokset laskua vastaan 14 päivän maksuajalla. Huomioithan seuraavat asiat:

  • Mahdollisesta laskutuslisästä vastaa verkkokauppias.
  • Kun valitset maksuvaihtoehdoksi laskun, tarkistamme luottotietosi henkilötunnustasi vastaan.
  • Ostoksien toimitus tapahtuu osoitteeseen, joka löytyy väestörekisteristä.
  • Maksuehto on 14 päivää. Viivästyskorko on 7 % + korkolain mukainen viitekorko. Maksuhuomautuksesta veloitamme 5 euroa.
  • Ostajan tulee olla täyttänyt 18 vuotta.

Osamaksulla ostaminen

SveaWebPay (myöhemmin Svea) tarjoaa sinulle mahdollisuuden maksaa ostokset osissa. Tämä on mahdollista, kun olet hyväksynyt luottoehdot ja täyttänyt henkilötunnuksesi maksusivulla. Saat kotiisi osamaksu- /tililuottosopimuksen ehtoineen, joka sinun tulee allekirjoittaa ja palauttaa Svealle 8 päivän sisällä. Svea laskuttaa toimitus- ja laskutusajan välisestä ajasta sopimusehtojen mukaiset korko- ja muut mahdolliset kulut.

Osamaksu- /tililuottoasiakkaana voit tehdä ostoksia tilillesi Svean sopimusasiakkailta. Voit tehdä ostoksia aina kun sinulla on luottorajaa jäljellä ja maksaa ostokset osissa luottosopimuksen ehtojen mukaisesti. Luottoraja on summa, joka on määritelty osamaksu- /tililuottosopimuksella. Luottoajan valitset sinulle parhaiten sopivaksi. Luotto tulee hoitaa sovitun luottoajan kuluessa. Se edellyttää, että maksat vähintään sovitun summan kuukausittain. Luonnollisesti voit maksaa myös koko luoton kerralla pois, ilman ylimääräisiä kuluja. Mikäli ostat tilillesi useasta verkkokaupasta, tulet saamaan kaikista ostoksista oman laskun.

Mikäli maksut jäävät maksamatta, emmekä ole saaneet yhteydenottoa maksun hoitamisesta, siirrämme saatavamme Svea Perintä Oy:n perittäviksi. Lue tarkemmat ehdot osoitteesta: http://www.sveawebpay.fi/kontovillkor/

Yhteystiedot: Suomen Maksuturva Oy Y-tunnus: 2121703-0 Tammasaarenkatu 1 00180 HELSINKI Puhelin: (09) 4241 7040, arkisin klo 9.00 - 17.00 Sähköposti: asiakaspalvelu(a)maksuturva.fi www.maksuturva.fi

Palautusoikeus

Asiakkaalla on tuotteelle kuluttajasuojalain mukainen 14 päivän palautusoikeus. Paketin voit jättää asiakaspalautuksena ilman postimaksua postiin. Palautuksesta tulee pyyttä kuitti. Palautusosoite on: 626960,Formverk, Annankatu 5, 00120 Helsinki. Asiakaspalvelun puh. 09 6129550.

Pakkaa tuotteet huolellisesti ja vie paketti lähimpään postitoimipaikkaan. Palautettavan tuotteen tulee olla käyttämätön ja tuotepakkauksen samassa kunnossa kuin sitä vastaanotettaessa. Palautettavan tuotteen on oltava alkuperäisessä paketissa ilman turhia merkintöjä ja alkuperäisesti pakattuna.

Rahojen palautus

Mikäli peruutus tehdään yhden vuorokauden kuluessa tilauksen saapumisesta suoraan Maksuturvalle, Maksuturva palauttaa rahat asiakkaan tilille saatuaan kuittauksen myyjältä tuotteen palautumisesta. Mikäli peruutus tehdään myöhemmin (14 vrk:n palautusoikeus) on asiakkaan oltava yhteydessä suoraan kauppiaaseen, joka hoitaa rahojen palautuksen.
Tällöin palautuspakettiin liitetään tuotteen lisäksi kopio lähetyksen yhteydessä saadusta tilausvahvistuksesta tai ilmoitetaan selvästi nimi- ja osoitetiedot. Asiakkaan on ilmoitettava myös tilinumeronsa. Pakettiin liitetään postista saatava asiakaspalautus-osoitekortti ja se jätetään Itellan kuljetettavaksi.

Jos lähetys on tullut asiakkaalle vahingoittuneena, tulee asiasta ilmoittaa 3 arkipäivän sisällä sähköpostiosoitteeseen webshop@formverk.com tai asiakaspalvelunumeroon 09-6129550. Virheellisen tuotteen toimituksesta sovitaan myyjän kanssa reklamaation tekemisen yhteydessä. Myyjä korvaa viallisen ja kuljetuksessa vaurioituneen tuotteen ensisijaisesti uudella vastaavalla tuotteella. Mikäli tämä ei ole mahdollista, ostajalle hyvitetään hänen maksamansa rahasuoritus kokonaisuudessaan.